Погача с пълнозърнесто брашно

13/04/2012
"Нещо ни подсказва, че тази погача ще бъде изядена, докато е топла "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 353
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 ч.ч. пълнозърнесто + 1 ч.ч. бяло
  • грис - 2 с.л. пшеничен
  • кашкавал - 30 г настърган
  • сол - 2 г
  • сирене - 150 - 200 г
  • кисело мляко - 300 мл
  • зехтин - 4 с.л.
  • яйца - 1
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сусам - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете заедно 2 вида брашното, гриса, бакпулвера, солта, половината от кашкавала и натрошеното сирене.

Разтворете содата в киселото мляко и го разбийте с яйцето и зехтина. След това добавете към сухата смес и бъркайте с дървена лъжица, без да месите.

Получава се лепкаво тесто, от което спомощта на намазнени ръце и лъжица оформяйте топчета и ги подреждайте едно връз друго в намазнена и набрашнена тава произволно.

Поръсете отгоре с останалата част от настъргания кашкавал и сусама. Сложете погача с пълнозърнесто брашно да се пече в предварително загрята фурна на около 180-190 градуса до зачервяване.
подобни рецепти тук

5 1
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Илияна Апостолова
"Връз" означава "върху"!
2
0
домакиня
домакиня
23.12.2012 07:27
Как така се редят едно ВРЪЗ друго ?
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв