Ориз с праз и домати на фурна

13/03/2017
Ваня Благоеваот Ваня БлагоеваГотвач 3x
"Постни изкушения за всички, решили да спазят традицията на Коледните или Великденските пости "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо996
  • Преглеждания за месеца995
  • Преглеждания за седмицата79
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на филийки праза. Слагаме го в тигана, добавяме олиото и почистените, и нарязани на дребно моркови.

Задушаваме за около 4-5 минути, след което добавяме почистения и измит ориз. Пържим до остъкляването на ориза, след което махаме от огъня.

Посоляваме, добавяме солта, магданоза, разбъркваме хубаво и изсипваме в малка тавичка. Добавяме доматите, разбъркваме отново хубаво, след което доливаме две чаени чаши гореща вода.

Печем във фурна на 250 градуса до готовност. Ако е необходимо по време на печенето добавяме още гореща вода.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
18.03.2017 01:05
Последователността на добавяне на продуктите не е правилна.....
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв