Багети с различна плънка

13/03/2017
Елена Стойчовскаот Елена СтойчовскаПомощник Готвач 1x
"Уникално вкусни багети за всички, които обичат да похапват домашни вкусотии "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо418
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обичам домашния хляб! Няма да се повтарям, че няма нищо с купешкия. Другото, което обичам е да експериментирам (от време на време) с направата му. И тъй като доста често "изнасям лекцията", че замразените багети с пълнеж са пълно ГМО, реших, че мога да направя такива, с пълнеж по мой избор.

Според мен, биха се получили с всякакво тесто за хляб. Направете този, който най-много обичате. Ето моята рецепта за стандартен хляб:

В леко затопленото мляко изсипвам маята и захарта и 1 с.л. брашно и оставям настрана докато се активизира маята.

В купа, пресявам брашното, добавям 1 ч.л. сол, 2 ч.л. черен пипер, лененото семе (около 50 г), разбърквам добре.

Правя кладенче, в което изсипвам активизиралата се мая и олиото. Разбърквам първоначално с лъжица, след което се доомесвам на ръка - подгответе си още малко брашно за доомесване, както и мазнина - ако брашното е в повече, добавете малко олио. Тестото трябва да е меко и пухкаво. Не прекалявайте с брашното - няма да втаса хубаво

Покривам с кърпа и оставям да втаса на топло - аз лично пускам фурната на 40 градуса с вентилатор - "забравям" за него поне за 45 мин. След като поне е удвоило обема си, изваждам тестото и прехвърлям на плота - доомесвам с малко брашно, като тестото трябва да е меко, пухкаво и нелепнещо. Оставям го настрана и започвам да си късам по една топка тесто.

Няма да ви е необходима точилка за оформянето на хлебчетата. С длан "разточете" в правоъгълна форма, като набрашнявате плота и тестото и го обръщате няколко пъти. Става бързо и лесно. Дебелината на листа да е около 3 мм.

Първата багета намазах с песто и поръсих със сирене. Завих на руло и тъй като реших, че е прекалено дълга - отрязах я на две;
Втората - с дижонска горчица и настърган кашкавал;
Третата - с нарязан пресен спанак и натрошено сирене;
Четвъртата - с пресен спанак и кашкавал.

Всички багети разрязах на две.

Правейки поредното руло, реших да го завия на охлюв. А тъй като при разточването на последната част от тестото оформих по-скоро голям триъгълник, направих две кифлички.

Пълнежът е по Ваш избор. Каквото и да ползвате - ще стане вкусно, защото е домашно!

Плоската тава на фурната (или друга такава) застилам с хартия за печене и подреждам багетите. Намазнявам ги с четка, поръсвам ги с черен пипер и сол, правя няколко разреза. Слагам ги отново във фурната на същите градуси, за да втасат още веднъж. Когато отново са си удвоили обема, увеличавам градусите до 180. След 30 мин. проверете с клечка дали хлебчетата са опечени.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар