Крем супа от гулия

13/03/2017
Карина Трендафиловаот Карина ТрендафиловаПомощник Готвач
"Не може, а задължително трябва да я гарнирате с крутони - само така ще се насладите истински на тази вкусна крем супа от гулия "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използваме цялата гулия, не я беля, само я почиствам от наранявания, тъмни оцветявания, и ако има загнило.

Хубаво я измивам под течаща вода, като я търкам с четка за зъби, за да изпадне калта. Ако тази идея не ви допада, спокойно може да я обелите, но това е доста трудоемко.

Нарязваме гулията на не много големи парчета и я отделяме настрана.

Нагорещяваме зехтина и прибавяме ситно нарязания лук, задушаваме за около минута, добавяме настъргания морков и продължаваме да бъркаме.

Почистваме скилидките чесън и ги нарязваме на колелца, прибавяме и тях в тенджерата. Изчакваме да се усети ароматът на чесъна и добавяме и гулията, разбъркваме.

Заливаме с горещ бульон или вода, колкото да покрие един пръст над гулията. Варим под капак на не много силен огън за около 40-45 минути (колкото да омекне гулията).

Овкусяваме със солта и черния пипер, варим още минута- две и спираме котлона. Пасираме получената супа. Може да я гарнираме с крутони.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар