Селски содени питки с масло и шарена сол

13/03/2017
Зарчетоот ЗарчетоЧирак
"Думите не стигат, за да опишем колко вкусни стават тези обикновени питки с масълце и шарена сол Хапнете и споделете рецептата с приятели "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
36 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 565
  • Преглеждания за месеца6564
  • Преглеждания за седмицата370
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена36

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В дълбок съд се пресява брашното. В кофичката кисело мляко се прибавя една равна чаена лъжичка сода за хляб и се разбърква хубаво, за да шупне.

Добавя се една чаена лъжичка сол и постепенно се прибавя брашното. Когато стане вече трудно да се бърка с лъжицата, тестото се изсипва на набрашнена маса и се меси, като се поръсва от време на време с малко брашно, за да не залепва.

Меси се докато престане да лепне. Тестото трябва да бъде меко, като в процеса на месенето се проверява с натискане с пръст - то трябва да се връща (това означава, че е готово).

Когато е готово се накъсва на топчета, всяко топче се разтегля с намаслени ръце и се пържи в силно загрятото масло и лъжицата олиото (зимно време може да се изпържат и в мас - стават божествени).

Готовите питки се намазват докато са още горещи с масло и се поръсват със шарена сол и сусам.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар