Пролетна зелена супа

13/03/2017
"Да се хванем за зелено? Не, да хапнем вкусна пролетна супа със свежи листни зеленчуци "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо356
  • Преглеждания за месеца355
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и почиства. Нарязва се на ситно. Копривата се измива, почиства и леко се намачква, преди да се нареже на ситно.

Морковите се почистват и се режат на кубчета. Картофът се обелва и се реже на кубчета. Лукът се обелва и се реже на ситно.

Тенджерката се пълни с вода и се слага на котлона да заври. Пускат се лукът, картофите и морковите. След 5 мин. се слагат копривата и спанака. Вари се на тих огън. Добавят се фидето и подправките - черен пипер и куркума.

* Обичам да подправям с куркума, тъй като има много приятен вкус, а и придава страхотен жълт цвят на ястията

Когато е готова - посоляваме и слагаме 1-2 с.л. зехтин.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар