Гювече в домат

14/03/2017
"Супер лесно и ефектно предястие - опитайте, споделете и коментирайте "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо527
  • Преглеждания за месеца526
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Измитите домати срежете през средата напречно и ги издълбайте. Сложете ги в малка тавичка, подходяща за печене. Капнете на дъното на тавичката две лъжици зехтин и 100 мл топла вода.

Посолете малко доматите и поръсете с подправките. Разбъркайте майонезата със стритото сирене. Разпределете тази смес във всяка доматена половинка. Отделете жълтъците от белтъците.

Отгоре върху сместа сипете по един белтък, а всеки един от жълтъците, оставете поотделно в черупката си и ги покрийте с фолио, за да не изпръхнат. През това време загрейте фурната на 220 градуса.

Сложете тавичката във фурната и запечете доматите до побеляване на белтъка в тях. Извадете и околовръст във всяка доматена купичка подредете нарязаните на тънки слайсове филенца, като ги изправите така, че да се образува като чашка.

Внимателно пуснете по един жълтък. Отново върнете във фурната и оставете за кратко да се запече леко жълтъка. Поръсете с червен пипер.

Гарнирайте по желание - с маслини, резенчета от прясна чушка, зелени лучени пера.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар