Баница със спанак и зелен лук

14/03/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач11638372
"Зелена баница, защото е вкусна и е пролетна, и няма да може да ѝ се наситите "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 559
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанака измийте и бланширайте в подсолена вода за кратко, докато си промени цвета. Извадете, отцедете, охладете и нарежете на ситно. Нарежете зеления лук и джоджена. В малко мазнина задушете лука, спанака и джоджена.

Овкусете с пипера и отново охладете. Пригответе плънката, като разбиете трите яйца със съвсем малко сол, прибавете натрошеното вече сирене и сместа със спанака, лука и джоджена, объркайте. Корите разстелете и покрийте с влажна кърпа.

Вземете една кора, намажете с олио с помощта на домакинска четка, изсипете от плънката, навийте и поставете в подходяща тава. Повторете докато използвате всички кори и плънка. Разбийте другите две яйца, прибавете към тях киселото мляко и газираната вода, разбъркайте и залейте баницата.

Настържете кравето масло и метнете баницата в загрята фурна да се пече на 180 градуса с вентилатор.

Печете до златен загар на корите. Изпечената баница обърнете върху купички, за да не спадне. Здравословна и много вкусна баница. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар