Пилешка кавърма с оризова гарнитура

14/03/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Кой може да устои на ястие, което изглежда по този завладяващ начин?"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 052
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • пилешко месо – 1.2 кг /6 бр. плешки/
  • лук - 3 големи глави
  • чесън – 1 - 2 скилидки
  • гъби - 250 г
  • моркови – 1 бр.
  • чушки – 1 бр. червена
  • домати - 1 кутийка /420 г/ белени рязани
  • зелен лук – 2 стръка
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • олио – 4 - 5 с.л.
  • подправки - дафинов лист, черен пипер, чубрица, вегета, магданоз и сол на вкус
  • за гарниране
  • ориз – 1 к.ч. басмати
  • лук – 1 главичка малка
  • черен пипер
  • универсална подправка - вегета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете месото и го нарежете на кубчета. Запържете го в олио, като разбърквате няколко пъти за 5-6 минути.

Добавете лука, нарязан на полумесеци и пресованите скилидки чесън. Отново разбъркайте два-три пъти и добавете измитите и почистени гъби, на които предварително обелете кожицата. Нарежете ги на резенчета.

После прибавете моркова и чушката, също нарязани на парчета и задушавайте под капак за 5-6 минути. След това добавете доматите и залейте с виното.

Щом клокне, оставете да се готви на тих огън за още 20 минути. През това време добавете накълцан пресния лук и подправките. Тях ползвайте по ваш вкус и желание. Пак разбърквайте от време на време.

Приготвяне на гарнитурата:
Накиснете една кафена чашка ориз Басмати с малко вода за 10-на минути.

Загрейте малко олио в малък съд и запържете в него една малка главичка лук, накълцан на кубчета.

Добавете отцедения ориз и залейте с 2-3 кафени чашки вода. Гответе на тих огън за 15-20 минути. Овкусете със зеленчукова вегета и малко смлян черен пипер.подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар