Домашни кокоши бутчета с кафяв ориз и стафиди

14/03/2017
Елена Стойчовскаот Елена СтойчовскаПомощник Готвач
"Вкус и аромат, които може да постигнете само с домашна кокошка - опитайте и да ви е сладко!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо174
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предимствата на домашното месо са неоспорими. Много по-питателно е, ароматът на приготвеното ястие е неустоим, а мазнината овкусява храната по невероятен начин.

Хубаво е, да сварите предварително бутчетата - 30 минути са достатъчни. След като се свари, оставяме настрана и се заемаме с подготовката на ориза.

В касерола слагаме олио - да покрие дъното и още малко. Лука нарязвам на ситно и го изсипвам в сгорещената мазнина. Слагам розмарина и куркумата. Разбърквам и оставям да се задушава. Когато лукът придобие приятен златист цвят слагам чашата ориз. Разбърквам няколко минути, внимавам да не загори.

Слагам 1 чаша бяло вино. Разбърквам. Със същата чаша, която съм ползвала за ориза, слагам и 3 чаши вода, спирам котлона и оставям за кратко да покъкри.

Гъбите нарязвам на жулиени, прибавям ги към сместа и разбърквам. Добавям и стафидите.

Намазнявам тава. Изсипвам ориза, поставям двете бутчета и слагам в загрята на 180 градуса фурна. Пека до готовност, докато изври водата. Малко преди да е готово, поръсвам бутчетата с червен пипер и запичам.

* Ако оризът не е сварен, долейте още малко вода и оставете да се досвари.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар