Ароматна питка с пържен лук и сирене

14/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Разкошно хлебче с вкусен аромат, което ще намери топъл прием на всяка трапеза "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо444
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца – 2 бр.
  • олио – 60 мл
  • сол – 1 ч.л.
  • захар – 1 ч.л.
  • вода – 200 мл топла
  • мая – 20 г прясна
  • брашно – 500 г
  • плънка
  • лук – 2 глави стар
  • олио – 30 мл
  • сирене – 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата, в която ще замесите тестото, разтворете маята и захарта в топлата вода и оставете на топло място за 10 минути да шупне. Прибавете разбитите с вилица яйца, олиото и солта.

Постепенно прибавете малка част от брашното, при бъркане с шпатула до гъста каша, оставете на топло за 10 минути.

През това време нагрейте олиото, добавете ситно нарязания лук и запържете до омекване и промяна на цвета си, оставете леко да се охлади.

Натрошете сиренето във втасалото тесто и добавете охладения пържен лук. Разбъркайте добре и с останалото брашно замесете меко тесто. Оформете тестото на тънка питка и поставете в средата на по-голяма тава застлана с хартия за печене.

Оставете тавата на топло място за около 30 минути, и поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

Първите 15 минути на 200 градуса, а после намалете градусите на 160, печете до готовност като проверявате с клечка за около 30 минути. Ако харесвате ароматни и вкусни хлебчета, препоръчвам ви това хлебче!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар