Маслени сладки Гъбки с какао

14/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваПомощник Готвач
"Вкусни гъбки, с които с чиста съвест може да прекалите - ужасно вкусни са "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции48
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо841
  • Преглеждания за месеца840
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер мекото масло, пудрата захар и ваниловата захар на еднороден крем. Добавете при непрекъсната разбъркване яйцата едно по едно. Прибавете предварително смесените пресято брашно, бакпулвер и нишестето.

Замесете меко тесто завийте със стреч фолио и поставете в хладилник за 30 минути. Разделете тестото на 46-48 броя оформени топчета и ги подредете в тава постлана с хартия за печене.

Единият край на малка тръбичка потопете в какаото и натиснете в средата на едно от топчетата, така оформяме крачето на гъбката.

Така процедирате с всички гъбки и печете за около 15 минути в предварително нагрята фурна на 180 градуса. Ароматните, ронливи и вкусни гъбки оставете да се охладят напълно.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Даниела Русева
Сладки гъбки с мил спомен от детството и с дъх на домашно печените курабии. С поздрав!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв