Каша от праз със запръжка

14/03/2017
"Селска каша с праз за всички, които постят, не обичат месце или просто искат за си спомнят вкуса на бабините гозби "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо440
  • Преглеждания за месеца169
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • праз - 1 бр
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • къри
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • вода - 3 ч.ч.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • вода - 1 к.ч.
  • магданоз
  • оцет
  • люти чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме праза, измиваме добре и нарязваме ситно. Слагаме в тенджерка, наливаме олио (3 -4 с.л.) и вода (1 к.ч.).

Прибавяме и почистен, настърган морков. Задушаваме, докато останат на мазнина. Ръсваме черен пипер, сол, къри и чубрица на вкус. Слагаме и червен пипер и брашно.

Разбъркваме и наливаме топла вода (3 ч.ч. ), като продължаваме разбъркването. Варим кашата без да слагаме капак на тенджерата, до сваряване на продуктите и сгъстяване соса .

Поръсваме с нарязан пресен магданоз. Сервираме с оцет и люта пиперка.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар