Картофена манджичка с жълт боб

14/03/2017
Елена Стойчовскаот Елена СтойчовскаПомощник Готвач 1x
"Веган манджичка, която е перфектното предложение за обяд и за всички, които постят "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо286
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

По-голяма касерола се слага на котлона, налива се мазнината и се загрява.

Лукът се обелва и се нарязва на кубчета. Слага се в загрятата мазнина, начупват се дафиновите листа, поръсва се с куркума, разбърква се и се оставя да се задушава.

Картофите се обелват и се нарязват на едри кубчета. Морковите се почистват и се нарязват на по-дебели полумесеци. Зеленчуците се добавят към лука, разбъркват се няколко пъти и се оставят да се задушат за кратко. Налива се виното.

След няколко минути се налива вода - около 2 чаши - така че да покрие зеленчуковата смес до половина. Захлупва се с капака и се оставя да къкри на тих огън.

Когато картофите и морковите са поомекнали (почти сварени) се изсипва бурканът жълт боб (отцеден от водата), както и консервата домати, които може предварително да нарежете на парченца. Разбърква се и се оставя да се посгъсти соса.

Подправя се със сол на вкус и със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар