Пикантен картофен чипс с чеснов сос

14/03/2017
zarq666@gmail.comот zarq666@gmail.comПомощник Готвач
"Предупреждаваме, че този пикантен чипс пие много бира, ама наистина много "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 158
  • Преглеждания за месеца356
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете по дължина на тънки филийки (аз ползвам приставка за чипс на ренде Бьорнер) или използвайте белачка.

Върху кухненския плот постелете мека кърпа и наредете върху нея суровите кръгчета чипс. Покрийте ги с още една кърпа и оставете да се абсорбира излишната влага поне 15-20 минути - така няма да "пръскат", докато ги пържите.

През това време направете соса за чипса: Измийте и нарежете копъра на много ситно. Скилидките чесън пресовайте или начукайте с орехите и малко сол в хаванче. Добавете лимонения сок, киселото мляко, майонезата, сол на вкус и разбъркайте добре. Пресипете соса в малки купички или чашки, подходящи за сервиране.

В силно нагорещеното олио във фритюрника (или в съда, в който ще пържите чипса) пуснете лютите чушки (разрязани на половинки и почистени от семето) да се запържат хубаво и да си пуснат лютивината в мазнината.

Добавете и картофите и пържете до златисто, като ги обръщате и от двете страни. Отцедете от излишното олио готовия чипс върху кухненска хартия и поднесете с купичките сос.подобни рецепти тук

5 9
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
14.03.2017 14:01
Сия, много добре знаеш, че последната дума в избора на заглавието имат администраторите! Все пак си регистрирана в този сайт от 2013 - та година, нали?
5
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
14.03.2017 13:42
Стандартна рецепта за чипс и сос,само имаш малка грешка в заглавието :)
2
4

Виж всички коментари или напиши такъв