Пуешки филенца с топено сирене

14/03/2017
"Ароматно и крехко пуешко с нежен сос и гарнитура от бял ориз - едно ястие за делник, а и за специални случаи "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 335
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От горчицата, соевия сос, бялото вино и малко зехтин приготвяме марината, в която оставяме пуешките филенца минимум за 4-5 часа.

Изцедените и леко подсушени от марината филенца приготвяме на тиган, в който слагаме много малко мазнина.

За всяка страна са необходими не повече от 4-5 минути. Изваждаме филенцата и в същия тиган запържваме нарязаните лук и чесън.

Прибавяме малко зехтин и в същия тиган запържваме брашното за кратко. Разреждаме соса с готварската сметана и малко топла вода. Прибавяме топеното сирене, подправките и оставяме да се сгъсти.

Връщаме филетата в тигана и оставяме всичко да къкри за още десетина минути. Ако сосът ви се стори много гъст, може да го доразредите с малко вода.

Гарнираме с варен ориз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар