Пълнени чушки с кускус на фурна

14/03/2017
"Уникални вегетариански чушки, които биха накарали дори един заклет любител на месцето да гледа завистливо "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 821
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • чушки - 12 бр. червени големи /16 бр средно големи/
  • гъби - 250 г
  • чушки - 2 бр. зелени
  • моркови - 2 бр
  • бульон - 1 бр. пилешки
  • лук - 2 глави
  • кускус - 2 ч.ч
  • За заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 - 500 г
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука, зелените чушки и гъбите на ситно, а морковите ги рендосваме.

Слагаме олио в тиган и запържваме зеленчуците, след като са се позапържили слагаме 1 ч.ч. вода и пилешкия бульон, за да се задушат.

Чакаме водата да изври и добавяме кускуса. Объркваме добре и махаме от котлона.

Пълним чушките, нареждаме ги в тавичка, наливаме вода - да ги покрие и ги слагаме да се пекат на 190 градуса.

Печем докато чушките на хванат загар.

Разбиваме яйцата с киселото мляко и олиото. Заливаме чушките и оставяме така, докато не се посгъсти заливката.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар