Тапаси с доматено песто и хамон

14/03/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Уникално предложение за изискан коктейл или парти със специални гости "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо358
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тапасите са изключително питателно испанско мезе към питието. Най-често сервирани в барове, те се радват на изключителна популярност не само сред туристите, но и от самите испанци.

Стар обичай е да се консумират малки хапки, които да залъгват глада. А когато са съчетани с добро питие, са незаменима наслада.

За направата, ще Ви е необходима франзела. Нарежете на не много дебели резени. Намажете с доматеното песто, поставете слайс хамон, върху него резен кашкавал, завършвате с домат и запичате за кратко в микровълновата. Кашкавала трябва съвсем леко да омекне, не да се разтича.

Поднесете, гарнирани с листенца босилек.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Този вид хапки в северна Испания се нарича Пинчос, а в южна -Монтадитос. Франзелка върху която се слагат различни вкусотии, според въображението.
Тапа означава мезе и може да бъде дори плато с калмари или миди, а не само хлебче с нещо върху него.
Вашето предложение е много вкусно, страхотна комбинация!
0
0
Елена Стойчовска
Права сте! Точно така е :)
Наистина са много вкусни :)
Благодаря Ви за коментара и уточненията :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв