Пържен лапад

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пържен лапад1 / 2
14/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4
"Пролет е и няма как да пропуснем да ви нагостим с тази зелена вкусотия"

Необходими Продукти

  • лапад - 1 голяма купа почистен и измит
  • лук - 2 връзки зелен
  • яйца - 4
  • сирене - 200 г или извара
  • олио - 100 г
  • вода - 100 мл топла
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и нарежете лапада.

Загрейте олиото и запържете първо лука, след което добавете лапада и бъркайте за около 5-10 минути.

След това посолете на вкус и добавете черен пипер.

Долейте водата и оставете да къкри на тих огън за 15-20 минути, докато се изпари.

След това добавете разбърканите предварително яйца и натрошеното сирене.

Бъркайте, докато яйцата стегнат и добавете накълцания магданоз.

Снемете от котлона и проверете как е на сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: