Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Шпикован свински бут с лук във фолио

Шпикован свински бут с лук във фолио

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167932
Шпикован свински бут с лук във фолио
Снимка: Паулина Стоянова
2 / 4
18/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Най-крехкото свинско, което може да опитате"

Необходими Продукти

  • свински бут - 1 кг
  • масло - 100 г
  • лук - 1 глава голяма
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • магданоз - половин връзка
  • чесън - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на 5 порции около 200 г парче.

Нарязваме лука на парчета, една скилидка чесън на две, маслото на достатъчно големи парчета, които да мушнем в прореза, които ще направим.

Правим прорези с нож в парчетата месо, около 4-5, в тях слагаме парченца лук, чесан и масло.

Всяко парче ще е в отделно фолио. Слагаме парчетата във фолио, осоляваме ги със сол и черен пипер, отгоре слагаме стрък магданоз и ги завиваме. Ако е необходимо, може с допълнително парче фолио да ги завиете.

Слагат се в тава и задушват за 1 час и 15 мин на 200 градуса.

При сервиране се махат от фолиото и може да се добави гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: