Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Меденки, оваляни в печени кори за баница

Меденки, оваляни в печени кори за баница

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Меденки, оваляни в печени кори за баница
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
14/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Търсим диета за отслабване, която да започва така Хапвате две меденки за закуска ...."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 220 г
  • олио - 100 мл
  • канела - 1 с.л.
  • карамфил
  • джинджифил
  • сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер
  • брашно - около 500 - 600 г
  • конфитюр - сини сливи
  • за оформянето на меденките
  • кори за баница - 3 - 4 бр.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд с тел разбиваме яйцата и захарта. Течния мед разтваряме във водата. Към тази смес добавяме олиото, захарта, канелата, содата.

Накрая прибавяме постепенно брашното до получаване на лепкаво тесто, но да може да се оформя с ръце.

Оформят се топчета, които леко се притискат

Печем в намазана с мазнина тава за 10 -15 минути, като наблюдаваме да не изгорят. Ако се препекат ще станат твърди.

Слепваме две по две с конфитюр, в случая от сини сливи. Корите за баница слагаме в тавичка и поставяме във фурната за около 3-4 минути, докато им се измени цветът.

Оставаме да изстинат и ги начупваме в дълбок съд. Така готовите меденки потапяме в разтопено масло и веднага оваляме в натрошените кори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: