Турска бяла халва

15/03/2017
Емел
отЕмелНовак20237
"Да поканиш гости, да ги почерпиш с бяла халва - класика "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 656
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • белтъци - 5 бр.
  • глюкоза - 1 бурканче
  • захар - 1 кг
  • вода - 1 бурканче
  • ядки - 400 г (фъстъци, орехи, бадеми или др.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Глюкозата се слага в тенджера с половината захар и водата да заври. Когато почне да ври се сваля.

Другата половина на захарта се разбива с яйцата на сняг. Разбитият белтък и ядките се сипват в тенджерата с глюкозата и се разбърква.

След това се намазва тава с олио и сместа се сипва в нея и се оставя да стегне 24 часа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар