Свинска глава с канапе от прясно зеле

15/03/2017
Мина Димитрова
отМина ДимитроваПомощник Готвач159212
"Специално предложение за любителите на месцето - да ви е сладко! И да не забравите да почерпите чаша вино за добрата идея "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 499
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте свинската глава и я поставете в тенджера под налягане. Напълнете 1/3 от тенджерата с вода и сварете под налягане около 35-40 минути.

Зелката се почиства от външните листа и се отстранява кочанът. Нарязва се на тънко и се слага в дълбок. съд.

Нарязаното зеле се обърква с доматеното пюре, подправя се със сол и черен пипер и се разбърква хубаво.

В тенджера се поставя олиото и щом загрее се поставя овкусеното зеле да се запържи. След като намали обема си се разстила в тава и върху него се поставя сварената свинска глава.

На няколко места в зелето се забожда сушеният дафинов лист. Добавя се 1/2 ч.ч. вода. Пече на 200 градуса около 60 минути до готовност.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар