Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинска глава с канапе от прясно зеле

Свинска глава с канапе от прясно зеле

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5025k2k3k5
Свинска глава с канапе от прясно зеле
Снимка: Мина Димитрова
2 / 6
15/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Специално предложение за любителите на месцето - да ви е сладко! И да не забравите да почерпите чаша вино за добрата идея"

Необходими Продукти

  • свинска глава - 1 бр.
  • зеле - 1 бр. прясно
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л.
  • олио - 50 мл
  • дафинов лист - 3 - 4 бр.
  • люти чушки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте свинската глава и я поставете в тенджера под налягане. Напълнете 1/3 от тенджерата с вода и сварете под налягане около 35-40 минути.

Зелката се почиства от външните листа и се отстранява кочанът. Нарязва се на тънко и се слага в дълбок. съд.

Нарязаното зеле се обърква с доматеното пюре, подправя се със сол и черен пипер и се разбърква хубаво.

В тенджера се поставя олиото и щом загрее се поставя овкусеното зеле да се запържи. След като намали обема си се разстила в тава и върху него се поставя сварената свинска глава.

На няколко места в зелето се забожда сушеният дафинов лист. Добавя се 1/2 ч.ч. вода. Пече на 200 градуса около 60 минути до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: