Брюкселско зеле на фурна

от деницаНовак
15/10/2011
"Свежа комбинация от брюкселско зеле, сметана и грах, с леко пикантна нотка "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 580
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата101
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Варете в леко солена вода (6 - 8 мин) зелето и нарязаните на кубчета моркови, докато поомекнат.

В тенджерка поставете млякото, сметаната, брашното и маслото и оставете да заври, като разбърквате, за да не загори. Добавете босилека.

Отцедете зелките и морковите, сложете до в тавичка и залейте със соса от тенджерата.

Поръсете с настърган кашкавал и запечете в загрята фурна, докато хване коричка (2 - 3 мин).

По желание можете да замените брюкселското зеле с броколи, карфиол или кашкавала с пармезан.

За да бъде още по вкусно отгоре можете да поръсите с орехи, а почитателите на пикантната храна, могат да сложат люти чушлета.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

М
М
21.10.2014 11:58
Липсата на граха и пресният лук е леко съществен пропуск :)
Но и това с просто: "В тенджерка поставете млякото, сметаната, брашното и маслото и оставете да заври" не ми се връзва... Може би първо слагате маслото и на тих огън запържвате леко брашното колкото да се разтвори, после млякото и накрая сметаната? И освен босилекът, върви май и малко чер пипер (който употребява сол също). Някой пробвал ли е този сос?
Утре ще го пробвам защото имам прясно брюкселско зеле, но ще заменя грахът с царевица или червен дребен фасул и ще споделя.
1
0
Chefkoch
Chefkoch
13.12.2011 20:12
A пресния лук и граха къде останаха?
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията