Бисквитки с фъстъчен тахан

15/03/2017
Елена Стойчовскаот Елена СтойчовскаПомощник Готвач 1x
"Уверяваме ви, че и така бисквитките са ужасно вкусни, но с тахановата глазура са просто неустоими "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо382
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват маслото, фъстъченият тахан и захарта. Аз не обичам да е прекалено сладко, така че, ако искате да Ви е по-сладко, може да добавите още 50 г захар. Сместа се разбива с миксер, до пълното хомогенизиране на съставките.

Към фъстъчено-маслената смес се прибавят содата и яйцата - едно по едно. Продължаваме да разбиваме. Когато сместа ги поеме се добавя част от брашното. Разбиваме за кратко. Спираме миксера. Добавяме останалото брашно, със солта и доразбъркваме на ръка с дървена лъжица. Получава се много меко тесто, но не слагайте повече брашно.

Бисквитите се оформят със сухи ръце. Размерът на бисквитите е по Ваш вкус.

Откъсваме с ръка парче и оформяме топче с желания размер между дланите. Оформените бисквити се нареждат на разстояние една от друга, в тава застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително затоплена фурна на 160 градуса с вентилатор, около 20-30 минути.

След като са готови, се глазират с карамела. Приготвяме го като в затопленото мляко разтопяваме карамелените бонбони, добавяме какаото и разбъркваме добре до пълното хомогенизиране на сместа. С помощта на четка, намазваме охладените бисквити.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар