Шишчета по селски

Desi PetrovaDesi Petrova
Новак
3244
Шишчета по селски
Снимка: Desi Petrova
1 / 2
15/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"По селски, защото това са най-вкусните шишчета на света"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г - 1 кг
  • лук - 2 - 3 глави
  • чушки - 3 - 4 бр. зелени
  • гъби - 200 - 300 г
  • за марината
  • зехтин - или олио
  • черен пипер
  • сол
  • вино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на едри кубчета (късове). Приготвяме си маринатата, за да си полеем накрая шишчетата.

Измиваме и нарязваме зеленчуците на едро, за да може да ги нанижем на клечките.

След като сме готови с месото и зеленчуците почваме да нижем - чушка, лук, гъба и месо и така се повтаря.

Когато ги нанижете ги поставете в един съд и ги полейте обилно с маринатата.

Оставете ги около 5 минути и ги изпечете на скара или пък на жар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: