Свински език със сметанов сос

15/03/2017
Мина Димитроваот Мина ДимитроваПомощник Готвач
"Добре приготвеният език е истински деликатес - поднесете със сметанов сос и се наслаждавайте на комплиментите на гостите "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо306
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете хубаво езика и го осолете. Поставете го в тенджера с вода, добавете моркова нарязан на парчета, лука и няколко зърна черен пипер.

Когато езикът се свари, го отделете, а бульона - прецедете. Обелете езиците и ги нарежете на парчета с дебелина един пръст.

В тиган на умерена температура поставете маслото. Когато се разтопи добавете лъжицата брашно и запържете.

Разделете с течната сметана и прецедения бульон. Подправете със сол и черен пипер. Оставете да поври малко за да се сгъсти и отстранете от огъня.

Поднесете в чинии сметановия сос и върху него наредете парчетата нарязан език. Поръсете с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар