Треска с летни зеленчуци

15/03/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • треска - 4 филета по 200 г
  • маргарин - 2 с.л
  • тиквички - 2 бр. на полумесеци
  • домати - 2 малки на кубчета
  • червен лук - 2 глави на луни
  • чушки - 1 бр. на лентички
  • маслини - 6 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • галета - 1/4 ч.ч
  • мащерка - 4 пресни стръка
  • магданоз - 2 пресни стръка
  • вода - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 220 градуса. Подправете рибните филета със сол и черен пипер на вкус. Намазнете тавичката за печене с 1/2 с.л. маргарин.

Смесете зеленчуците и ги насипете на един слой. Залейте ги със соев сос и вода. Смесете 1 с.л маргарин с наситнената мащерка, затоплете го и с кухненска четка намажете зеленчуците отгоре.

Печете 15 минути, прибавете рибата, намажете я и нея с подправения маргарин, напръскайте я с лимоновия сок и върнете във фурната за още 7 мин. В малка тенджерка смесете останалата 1/2 с.л маргарин с галетата и наситнения магданоз.

Загрейте върху котлон и бъркайте непрекъснато, докато галетата стани златиста. Поръсете върху ястието.

Сервирайте със задушени картофи.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар