Ризото с патладжани

15/03/2017
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обелените патладжани на малки кубчета и ги запържете в зехтина. Поръсете с чили и разбъркайте. Отделно загрейте нарязания на кубчета бекон в суха тенджера. В отделна мазнина запържете наситненият лук. Обелете и настържете доматите.

Сипете ги в тенджера и ги варете при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти като сос. Загрейте бульона. Върнете тенджерата с лука и бекона на котлона. Сипете ориза и разбъркайте.

Залейте с вино и бъркайте, докато се изпари. Намалете температурата на котлона до умерена. Прибавете 1 ч.ч от врящия бульон. Бъркайте, докато оризът го поеме напълно, след това прибавете следващата чаша.

Накрая смесете с топлия доматен сос. Бъркайте 10 мин. и изключете котлона. Прибавете патладжаните и настъргания пармезан. Разбъркайте и похлупете тенджерата. Оставете ризотото да се задуши за 10 минути, подправете със сол и черен пипер. Сервирайте.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар