Бърза и вкусна пица с бекон

15/03/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор535345313
"Пица с хрупкава коричка и сочна плънка, която буквално се топи в устата - само 15 минути ви делят от това вкусно вълшебство "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо894
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • за основата
  • яйца – 2 бр.
  • майонеза – 3 с.л.
  • брашно – 3 с.л.
  • сода бикарбонат – 1 щипка
  • за пълнеж
  • бекон – 150 г
  • лук – 1/2 глава
  • домати - 1 бр.
  • кашкавал – 100 г
  • черен пипер – 1 щипка
  • чубрица – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с помощта на вилица и добавете майонезата, содата и брашното, разбъркайте до еднородна смес. Сипете сместа в малка тавичка намазана леко с олио.

Нарежете бекона на малки кубчета и разпределете върху сместа. Следват лукът, нарязан на тънки полумесеци и доматът, нарязан на кубчета. Поръсете с настъргания кашкавал равномерно, черния пипер и чубрицата.

Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 10-15 минути. Кашкавалът да има лек загар, а тестото малко да се втвърди.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар