Чийзкейк с маскарпоне и дулче де лече

15/03/2017
катерина66
откатерина66Новак312
"Другото име на изкушението - чийзкейк с маскарпоне и дулче де лече "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 709
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • За блата
  • бисквити - 2 пакетчета Роден край с масло
  • масло - 125 г разтопено
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • какао - 5 с.л.
  • орехи - 100 г натрошени
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • За крема
  • заквасена сметана - 600 г
  • маскарпоне - 250 г
  • дулче де лече - 1 консерва
  • пудра захар - 2/3 ч.ч.
  • бисквити - 1 пакетче Орео
  • течна сметана - 200 мл
  • черен шоколад - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за блата се смесват и се разстилат в откопчаваща се форма, застлана с хартия.

За крема всичко се разбърква. Бисквитките се начупват на едро в крема. Кремът се разстила върху основата.

За ганаша: Сметаната се загрява до кипване, сваля се от котлона, добавят се парчетата шоколад до получаване на гладка смес.

Докато ганашът е още топъл, се залива върху крема. Добре е след всеки пласт чийзкейкът да престоява известно време в хладилника. Украсата е с останалите бисквитки Орео. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Страхотно изглежда тортата, браво!! Смятам да я приготвя скоро, но имам един въпрос. Консервата с дулсе де лече от колко грама е ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв