Уникално вкусна пъстърва в плик за печене

15/03/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач276951168
"Трябват ви само няколко пресни пъстърви, зеленчуци и половин час печене, за приготвите този великолепен обяд "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 394
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • пъстърва - 2 бр. (всяка по около 300 г)
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. зелена
  • лук - 2 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • копър – 3 - 4 стръка пресен
  • лимонов сок - прясно изцеден от 1 лимон
  • лимони – 1 бр. нарязан на шайби
  • черен пипер - 1/2 к. л. смлян
  • кимион - 1 к. л. смлян
  • сол - 1 к. л
  • зехтин - 1/2 к. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте рибите. Морковите обелете и нарежете на дълги пръчици. Лука, чушките и доматите нарежете на шайби. Обеления чесън нарежете на филийки.

Поръсете от вътре и отвън пъстървите със сол, черен пипер и кимион. Пъхнете в коремчетата на рибите нарязаните скилидки чесън и по един стрък копър (заедно със дръжките). Полейте с лимоновия сок и зехтин отвътре и отвън и оставете да се овкусят за 20 минути.

Нарязаните домати, чушки и кромид лук прехвърлете в плика за печене. Овкусете с подправки – сол, черен пипер и кимион и залейте със зехтин.

Прехвърлете и пъстървите в плика, завържете го и го надупчете с клечка за зъби от горната страна на 2 – 3 места.

Прехвърлете плика в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса на средна решетка и включен вентилатор за около 35 минути.

Готовото ястие прехвърлете от плика в подходяща чиния за сервиране и гарнирайте с резени лимон и стръкче копър.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
24.08.2017 15:45
Рибка ли е , гласувам с две ръце! И презентирана подобаващо, браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв