Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Уникално вкусна пъстърва в плик за печене

Уникално вкусна пъстърва в плик за печене

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Уникално вкусна пъстърва в плик за печене
Снимка: Зори
4 / 6
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Трябват ви само няколко пресни пъстърви, зеленчуци и половин час печене, за приготвите този великолепен обяд"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр. (всяка по около 300 г)
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. зелена
  • лук - 2 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • копър - 3 - 4 стръка пресен
  • лимонов сок - прясно изцеден от 1 лимон
  • лимони - 1 бр. нарязан на шайби
  • черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пъстървите. Морковите обелете и нарежете на дълги пръчици.

Лука, чушките и доматите нарежете на шайби. Обеления чесън нарежете на филийки.

Поръсете от вътре и отвън пъстървите със сол, черен пипер и кимион. Пъхнете в коремчетата на рибите нарязаните скилидки чесън и по един стрък копър (заедно със дръжките).

Полейте с лимоновия сок и зехтин отвътре и отвън и оставете да се овкусят за 20 минути.

Нарязаните домати, чушки и кромид лук прехвърлете в плика за печене. Овкусете с подправки – сол, черен пипер и кимион и залейте със зехтин.

Прехвърлете и пъстървите в плика, завържете го и го надупчете с клечка за зъби от горната страна на 2 – 3 места.

Прехвърлете плика в тавичка и печете рибата в предварително загрята фурна на 180 градуса на средна решетка и включен вентилатор за около 35 минути.

Готовото ястие прехвърлете от плика в подходяща чиния за сервиране и гарнирайте с резени лимон и стръкче копър.

Уникално вкусната пъстърва в плик за печене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Рибка ли е , гласувам с две ръце! И презентирана подобаващо, браво!
24.08.2017 15:45
4