Пъстърва с авокадо, портокал и средиземноморски билки

15/03/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3041091381
"Пъстърва с уникален цитрусов вкус и билков аромат - това ястие заслужава най-доброто бяло вино, което може да намерите "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо452
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

  • пъстърва - 2 бр. всяка от около 300 г
  • авокадо - 1 бр. добре узряло
  • чесън - 2 скилидки
  • портокали - 1/2 бр. нарязан на кръгчета
  • портокалов сок - сок от 1/2 портокал
  • портокалов сок - сок от 1/2 лимон
  • зехтин - 4 с. л.
  • билки - по 1 щипка риган, розмарин, салвия, босилек и майорана (сушени)
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво авокадото, отстранете костилката и го нарежете на шайби. По желание го обелете, тъй като кората му придава малко боров (леко горчив, подобно на кедрови ядки) вкус на ястието. Накиснете го за 10-15 минути в купичка с лимоновия сок.

Почистете рибите и ги поръсете със средиземноморските билки, сол и бял пипер на вкус. Нарязания на филийки чесън мушнете в коремчетата на пъстървите. Полейте ги отвътре и отвън с портокаловия сок и оставете за 15 -20 минути да се овкусят.

Намажете два листа алуминиево фолио от вътрешната страна със зехтин. Сложете по една пъстърва, "напълнете" я с резенчета портокал и авокадо, капнете малко от лимоновия сок и опаковайте като пакетчета.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, на средна решетка и включен вентилатор около 25 минути. Отвийте фолиото и печете още 10 минути до зачервяване на кожичката.

Поднесете с подходяща салата (зелена салата, домати, репички) и гарнирайте с лимонени резенчета.подобни рецепти тук

5 15
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Даниела Русева
Пъстървата си я обичам по всякакъв начин. А тази, твоята, изглежда вкусно и като картинка!
1
0
zarq666@gmail.com
zarq666@gmail.com
15.03.2017 18:39
Благодаря Дани, надявам се да ви хареса и на вкус :) Поздрави!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв