Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пъстърва с авокадо, портокал и средиземноморски билки

Пъстърва с авокадо, портокал и средиземноморски билки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пъстърва с авокадо, портокал и средиземноморски билки
Снимка: Зори
1 / 8
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Пъстърва с уникален цитрусов вкус и билков аромат - това ястие заслужава най-доброто бяло вино, което може да намерите"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр. всяка от около 300 г
  • авокадо - 1 бр. добре узряло
  • чесън - 2 скилидки
  • портокали - 1/2 бр. нарязан на кръгчета
  • портокалов сок - сок от 1/2 портокал
  • портокалов сок - сок от 1/2 лимон
  • зехтин - 4 с.л.
  • билки - по 1 щипка риган, розмарин, салвия, босилек и майорана (сушени)
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво авокадото, отстранете костилката и го нарежете на шайби.

По желание го обелете, тъй като кората му придава малко боров (леко горчив, подобно на кедрови ядки) вкус на ястието. Накиснете го за 10-15 минути в купичка с лимоновия сок.

Почистете пъстървите и ги поръсете със средиземноморските билки, сол и бял пипер на вкус. Нарязания на филийки чесън мушнете в коремчетата на пъстървите. Полейте ги отвътре и отвън с портокаловия сок и оставете за 15 -20 минути да се овкусят.

Намажете два листа алуминиево фолио от вътрешната страна със зехтин. Сложете по една пъстърва, напълнете я с резенчета портокал и авокадо, капнете малко от лимоновия сок и опаковайте като пакетчета.

Печете рибата в предварително загрята на 180 градуса фурна, на средна решетка и включен вентилатор около 25 минути. Отвийте фолиото и печете още 10 минути до зачервяване на кожичката.

Поднесете с подходяща салата (зелена салата, домати, репички) и гарнирайте с лимонени резенчета.

Пъстървата с авокадо, портокал и средиземноморски билки е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
515
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниела Русева
Даниела Русева
Пъстървата си я обичам по всякакъв начин. А тази, твоята, изглежда вкусно и като картинка!
15.03.2017 18:29
3
1
Покажи всички подкоментари