Хлебчета Пролетен цвят

17/03/2017
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Пролетта не идва с щъркелите или цъфналите дръвчета, а с аромата на тези великолепни хлебчета "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо171
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в затоплените прясно мляко и вода, добавяме захарта и 2 с.л. брашно, изчакваме да шупне.

Добавяме солта, олиото, 1 разбито яйце и толкова брашно, че да се получи гъста каша.

Оставяме кашата на топло, за да втаса.

Сипваме предварително пресятото брашно в тава и правим кладенче в средата, прибавяме кашата с маята и замесваме твърдо тесто.

Разделяме тестото на 3 части и ги прехвърляме в намаслени найлонови торбички, оставяме да втаса.

Разточваме всяко тесто на правоъгълна кора с ширина около 30 см и височина 20 см.

С помощта на остър нож правим разрези откъм широката част с дължина 2 см и разстояние 2 см, докато заприлича на гребен.

Разпределяме сиренето и нарязаното масло по корите, като го поставяме в средата.

Прегъваме кората и завиваме на охлювче, като в средата му поставяме малко топче тесто.

Така оформените цветя редим в намаслена тава на разстояние и отново оставяме да втаса.

Мажем хлебчетата с разбитото с малко вода яйце и ги поръсваме със семена.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар