петък, 31 октомври

Печен заек в гювеч

Публикувана от:
Видяно: 20 887 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Заек и дивеч
Рецепта за Печен заек в гювеч
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-6

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 брой
  • мазнина - 2 к.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • мас - 1 ч.л. свинска
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • дафинов лист - 1 - 2
  • чубрица - 1 ч.л.
  • карамфил - 2 зрънца счукан
  • розмарин - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол

Приготвяне на Печен заек в гювеч

Накиснете заека за 1 нощ в марината от равно количество вино и вода, 1 едро нарязана глава лук, 2-3 разцепени моркова, парче целина.

Направете рядка кашица от 1/2 от мазнината, брашното, червения пипер, карамфила и чубрицата, а останалата мазнина сипете на дъното на гювеча.

Всяко парче заешко поръсете със сол, черен пипер
и оваляйте в кашицата. Подреждайте в гювеча, като между месото слагате скилидките чесън, розмарина и дафиновия лист.

Отгоре сложете 1 ч.л. свинска мас, долейте с вода колкото да се покрие заешкото, сложете капака и пухнете да се пече до готовност. Накрая може да махнете капака.

3.8 от 13 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Домашна и оригинална рецепта за Печен заек в гювеч. Намери ли това, което търсиш? Виж другите ни категории за Печен заек в гювеч. Изпитани рецепти от нашенската и чужда кухня. Препоръки за готвенето на Печен заек в гювеч в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.