Печен заек в гювеч

от Олег ИвановНовак
15/04/2012
"Както и при останалите ястия, приготвени в гювеч, така и този заек е просто великолепен на вкус и се топи в устата!"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4-6
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30 671
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Накиснете заека за 1 нощ в марината от равно количество вино и вода, 1 едро нарязана глава лук, 2-3 разцепени моркова, парче целина.

Направете рядка кашица от 1/2 от мазнината, брашното, червения пипер, карамфила и чубрицата, а останалата мазнина сипете на дъното на гювеча.

Всяко парче заешко поръсете със сол, черен пипер
и оваляйте в кашицата. Подреждайте в гювеча, като между месото слагате скилидките чесън, розмарина и дафиновия лист.

Отгоре сложете 1 ч.л. свинска мас, долейте с вода колкото да се покрие заешкото, сложете капака и пухнете да се пече до готовност. Накрая може да махнете капака.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 7
3 2
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти