Печен заек в гювеч

от Олег ИвановНовак
15/04/2012
"Както и при останалите ястия, приготвени в гювеч, така и този заек е просто великолепен на вкус и се топи в устата!"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4-6
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо29 722
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 брой
  • мазнина - 2 к.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • мас - 1 ч.л. свинска
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • дафинов лист - 1 - 2
  • чубрица - 1 ч.л.
  • карамфил - 2 зрънца счукан
  • розмарин - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол

Приготвяне

Накиснете заека за 1 нощ в марината от равно количество вино и вода, 1 едро нарязана глава лук, 2-3 разцепени моркова, парче целина.

Направете рядка кашица от 1/2 от мазнината, брашното, червения пипер, карамфила и чубрицата, а останалата мазнина сипете на дъното на гювеча.

Всяко парче заешко поръсете със сол, черен пипер
и оваляйте в кашицата. Подреждайте в гювеча, като между месото слагате скилидките чесън, розмарина и дафиновия лист.

Отгоре сложете 1 ч.л. свинска мас, долейте с вода колкото да се покрие заешкото, сложете капака и пухнете да се пече до готовност. Накрая може да махнете капака.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 7
3 2
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с