Печен заек в гювеч

15/04/2012
"Както и при останалите ястия, приготвени в гювеч, така и този заек е просто великолепен на вкус и се топи в устата!"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 852
  • Преглеждания за месеца311
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 брой
  • мазнина - 2 к.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • мас - 1 ч.л. свинска
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • дафинов лист - 1 - 2
  • чубрица - 1 ч.л.
  • карамфил - 2 зрънца счукан
  • розмарин - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете заека за 1 нощ в марината от равно количество вино и вода, 1 едро нарязана глава лук, 2-3 разцепени моркова, парче целина.

Направете рядка кашица от 1/2 от мазнината, брашното, червения пипер, карамфила и чубрицата, а останалата мазнина сипете на дъното на гювеча.

Всяко парче заешко поръсете със сол, черен пипер
и оваляйте в кашицата. Подреждайте в гювеча, като между месото слагате скилидките чесън, розмарина и дафиновия лист.

Отгоре сложете 1 ч.л. свинска мас, долейте с вода колкото да се покрие заешкото, сложете капака и пухнете да се пече до готовност. Накрая може да махнете капака.подобни рецепти тук

5 4
4 8
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар