Овесен сладкиш

16/03/2017
Андрианаот АндрианаНовак
"Стане ли дума за здравословни сладкиши, да знаете, че идваме на гости с голямата чиния "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо982
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • овесени трици - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 6 бр.
  • орехи - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 к.ч.
  • За глазурата
  • течен шоколад
  • корнфлейкс
  • шоколадови топчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата. Добавяме овесените трици и бъркаме. Разтапяме меда, добавяме и него. Постепенно наливаме и прясното мляко.

Най-накрая прибавяме счуканите орехи, ванилията и солта. Объркваме хубаво сместа. Изсипваме го в тавичка, в която предварително сме поставили хартия за печене.

Печем във фурна на 150 градуса. След като сместа се е изпекла, изваждаме тавичката от фурната.

Намазваме сладкиша с течния шоколад и го поръсваме с корнфлейкса и шоколадовите топчета.

Връщаме тавичката обратно във фурната за още 4-5 мин (може да е изключена фурната, достатъчно е да е топла)подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар