Сиренки от тефтера

16/03/2017
Антоанетаот АнтоанетаНовак
"Любимата ни рецепта от детството, която искахме да си припомним, че и с приятели да споделим "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 021
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, може с телена бъркалка. Добавя се млякото с лъжичката сода в него, малко олио, около 30-40 мл. Натрошава се сиренето, ако е доста солено, може да не се добавя сол.

Започваме да слагаме брашното, като сместа се върти с ръка (може и с телената бъркалка), докато се омесят съставките и стане лепкава смес.

В тавичка, покрита с хартия за печене и намазана с олио, започваме с лъжица да слагаме от сместа.

Оформят се топчета, в средата на които слагаме по малко парченце студено масло и леко притискаме. Печем в предварите загрята фурна на 180°С до придобиване на златист цвят.

Съвет: Можете да замените сиренето с кашкавал или да добавите и от двете заедно. Също така може да ги направите с повече брашно, така ще станат по-оформени топчета.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар