Сиренки от тефтера

16/03/2017
"Любимата ни рецепта от детството, която искахме да си припомним, че и с приятели да споделим "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 590
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • сирене - 200 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, може с телена бъркалка. Добавя се млякото с лъжичката сода в него, малко олио, около 30-40 мл. Натрошава се сиренето, ако е доста солено, може да не се добавя сол.

Започваме да слагаме брашното, като сместа се върти с ръка (може и с телената бъркалка), докато се омесят съставките и стане лепкава смес.

В тавичка, покрита с хартия за печене и намазана с олио, започваме с лъжица да слагаме от сместа.

Оформят се топчета, в средата на които слагаме по малко парченце студено масло и леко притискаме. Печем в предварите загрята фурна на 180°С до придобиване на златист цвят.

Съвет: Можете да замените сиренето с кашкавал или да добавите и от двете заедно. Също така може да ги направите с повече брашно, така ще станат по-оформени топчета.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар