Най-вкусните бобени кюфтенца

16/03/2017
Viktoriyaот ViktoriyaНовак
"Уникално предложение само за приятели - най-вкусните бобени кюфтенца "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо543
  • Преглеждания за месеца542
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • зелен боб - около 500 г
  • яйце - 2 бр.
  • джоджен - пресен
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • царевично брашно - 2/3 с.л. или галета
  • олио - за пържене
  • За декорация
  • салата снежанка
  • домат
  • краставица

Начин на приготвяне

Зеленият боб се сварява в подсолена вода, ако имаме буркан, може да ползваме директно него, но трябва да отцедим водата.

Свареният боб се отцежда и след като изстине, се нарязва на парчета и отново прецеждаме. Към него добавяме 1 яйце, нарязания копър и джоджен, черен пипер, сол и царевичното брашно.

Всичко се омесва и се правят кюфтета. Слагаме олиото да загрява в тиган и преди да пържим, потапяме кюфтетата в разбитото яйце. Пържим в сгорещената мазнина и слагаме кюфтетата върху салфетка, за да поеме мазнината.

Декорираме поднос като сложим в средата му домата и краставицата, нарязани по желание.

Подреждаме бобените кюфтета и отстрани правим розички от салатата Снежанка.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар