Хумус със сирене

16/03/2017
Viktoriya
отViktoriyaПомощник Готвач6946
"Вкусен дип, с който да разнообразите любимите си зелечуци, печени филийки или да си го хапнете просто така "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо718
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • нахут - 400 - 500 г, може и сварен
  • зехтин - 100 мл или майонеза
  • сирене - 100 г
  • лимон - 1 - 2 бр.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
  • чесън - 5 скилидки
  • кимион - 1 щипка
  • сусамов тахан - 1 ч.л.
  • сухари - 1 пакет за гарниране
  • маслини - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият за една нощ нахут и вече сварен се слага в блендер или кухненски робот.

Добавя се зехтинът, всички подправки, натрошеното сирене и чесън.

Изцеждаме и лимона, ако обичате по-кисело, сложете и втория лимон.

Всичко се пасира до хомогенна смес. Ако е много гъсто, може да се добави и 50 мл вода.

Сервира се в купа и отстрани се подреждат сухарите.

Слагаме маслинки за декорация.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар