Агнешко печено с джоджен

16/04/2012
от Олег ИвановНовак
"Не всеки може да приготви вкусно и крехко агнешко, което да се топи в устата. Но всеки може да се научи как да стане това, като прочете тази рецепта"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 517
  • Преглеждания за месеца333
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг
  • джоджен - 1 голяма връзка
  • девесил - 5 - 6 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън - 1 глава
  • лук - 2 - 3 връзки зелен
  • мазнина - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо порционирайте и подредете в тава върху накълцания зелен лук.

Обилно поръсете със сол, черен и червен пипер и разпръснете скилидки чесън.

Полейте с мазнина, разпределете стръкчетата джоджен и девесил, отново полейте с мазнина, 1-2 ч.ч. топла вода и сложете фолио.

Пъхнете всичко да се пече в умерено загряна фурна за 2 часа или до готовност.подобни рецепти тук

5 11
4 7
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Таня Атанасова
Таня Атанасова
08.10.2014 09:09
Нарежете 4-5 връзки пресен лук,смесете с шепа ориз,джоджен,сол и малко копър за свежест на вкуса. Натрийте бутчето със сол,сух джоджен и червен пипер от всякъде. Сложете лука за подложка в пръстен гювеч, отгоре бутчето, захлупете и печете 2,5 часа на 180 градуса.Не му трябват други подправки и не слагайте вода!Поканете си приятели и му се насладете с по чаша хубаво домашно червено вино.
1
2
Снежанка Симеонова
Снежанка Симеонова
06.05.2014 04:33
Не обичам агнешко заради миризмата му.Реших да експериментирам и го приготвих с пресен чесън нарязан на ивици.Настъргах джинджифил,2 л мед,сол,джоджен цели листа,чер пипер,червен пипер,около 100гр краве масло нарязано на парченца.Смесих всичко и овалях добре месото.В тавичката сипах чаша вода и я завих с фолио.Получи се невероятно вкусно месце.
0
0
Galka Koleva
Galka Koleva
19.04.2014 17:07
благодаря за рецептата !
0
4

Виж всички коментари или напиши такъв