Ябълкови бутер розички

16/03/2017
Даниела
отДаниелаНовак1
"Уникално вкусни и много лесни за приготвяне бутер розички - един букет, който ще се хареса на всекиго "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо550
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 400 - 500 г
  • ябълки - 4 бр.
  • краве масло - 3 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • лимонов сок
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изчистваме ябълките добре. Нарязваме ги на тънки лентички, след което леко ги бланшираме във вряща вода с малко лимонов сок за около 20-30 секунди. Оставяме ги да изстинат.

Разточваме бутер тестото и го нарязваме на ленти около 4 см.

Разтапяме маслото и го разбъркваме заедно с канелата и захарта. С тази смес намазваме долната половината на всяка една лента /по дължина/.

В горната половина на лентата /по дължина/ нареждаме парченцата ябълки, като леко ги застъпваме.

След това обръщаме намазаната с канелена смес част върху тази с ябълките и завиваме на руло, наподобяващо роза.

Печем в загрята фурна на около 200 градуса за около 20 мин /според фурната/.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар