Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Торта с ягоди и шоколад без захар и глутен

Торта с ягоди и шоколад без захар и глутен

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Торта с ягоди и шоколад без захар и глутен
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 3
16/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Уникално вкусна торта, която е ще ви завладее, направо няма да повярвате, че е без грам захар и глутен"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • мед - 6 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.
  • сода бикарбонат - 1 щиппка
  • оцет
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • оризово брашно - около чаша
  • Крем
  • извара - 350 г
  • крема сирене - 1 пакет
  • сметана - 400 г заквасена
  • ванилия - 1 бр.
  • мед - на вкус
  • Шоколад
  • авокадо - 2 бр.
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • кокосово мляко - 5 - 6 с.л.
  • ванилия
  • сол - 1 щипка
  • какао - 4 с.л.
  • мед - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

4 яйца, 6 с.л. мед (или на вкус), 1/2 ч.кисело мляко, щипка сода , загасена в няколко капки оцет, ванилия, бакпулвер 1, кокосово масло 2 с.л. разтопено, какао или рожков 3 с.л. и оризовото брашно - всичко се разбърква до хомогенна смес с консистенцията на кексово тесто и се пече на 170 градуса до суха клечка. Оставя се на скара да изстине и внимателно се разрязва на 2. Тавичката трябва да не е по-голяма от 22 см.

Бял крем:

Кофичка извара, 1 п. крема сирене, 400 г заквасена сметана, мед на вкус, 5 бр. нарязани на дребно ягоди, ванилия - всичко се разбива /аз ползвах Нутрибулет/ и тогава добавих ягодите. Оставих в хладилника за час да стегне.

Шоколадовия кувертюр:

Аз направих предната вечер, като изядохме по-голямата част. Едва опазих 1 купичка за тортата :D.

2 бр. меко авокадо, 1-2 с.л. кокосово масло, мед 2-3 с.л., 1 ванилия, 5-6 с.л. кокосово мляко, 4 пълни с.л. какао или рожков - всичко се разбива или в блендер или в Нутрибулета, както правя аз. Готово е веднага за консумация, но охладено още повече доближава вкуса на истинския домашен шоколад.

Сглобяване:

След като внимателно сте разрязали блата на 2, отделете единия (внимавайте, защото е много пръхкав и ронлив). Намазвате обилно с крема, за да имат възможност блатовете да се напоят леко. Слагате другия блат отгоре и отново намазвате обилно, този път и борда отстрани.

С лъжица изсипвате шоколада на ленти, но трябва да сте го извадили от хладилника поне час, преди да го използвате, за да се отпусне. Рисувате, както ви идва отвътре, и украсявате вашата торта по уникален начин.

Украсявате с ягодите за завършен вид на тортата. Може да използвате и шприц за повече прецизност :)

Благодаря на всички, които имаха търпението да изчетат целия пост и още повече , на тези, които ще имат смелостта да направят тази моя авторска рецепта. Няма да съжаляват!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: