Заек по Овчеполски в гърне

16/03/2017
"От кухнята се носи вълшебна миризма на заек по Овчеполски в гърне И вие сте поканени да опитате тази вкусотия "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо976
  • Преглеждания за месеца975
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на порции. Месото се шпикова с парченца сланина, малки резенчета морков, черен пипер на зърна и чесън. С остър нож правим прорези в месото и във всяка една дупчица слагаме от всички изброено. Порциите се осоляват със сол и запечатват в нагорещено олио. След като са придобили златист цвят, го махаме от мазнината.

Останалата сланина се нарязва на парченца и се запържва в мазнината, в която сме запържили/запечатали месото.

През това време нарязваме морковите на по едри кръгчета, а целината я обелваме и я нарязваме на по-едри кубчета.

Махаме сланината от мазнината и слагаме морковите и целината да се запържи.

Обелваме балучката и чесъна. След като са се запържили зеленчуците, започваме да редим в гърнето.

Най-отдолу нареждаме месото, а върху него запържените моркови и целина, обеления чесън и балучка, сланината, дафиновия лист, останалите зърна черен пипер, обелените домати от кутия и посоляваме със сос.

Слагаме вода по-малко от половината и виното. Захлупваме с капака и го слагаме в загряна фурна.

Печем 2 часа на 150 градуса. Нарязваме магданоза и го слагаме, след като извадим месото от фурната или при сервиране.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар