Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Солена палачинкова торта с руска салата и бекон

Солена палачинкова торта с руска салата и бекон

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167852
Солена палачинкова торта с руска салата и бекон
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 4
16/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Опитайте тази торта и ви гарантираме ще станете почетни членове на клуба на любителите на страхотни Солени палачинкови торти"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 3 яйца
  • мляко - 1 л
  • брашно - колкото поеме /тип 500/
  • олио - 2 с.л.
  • сол - щипка
  • За пълнежа
  • руска салата - 1 кутия
  • майонеза - 3 кутии
  • червени чушки - 3 бр. печени
  • сирене - 200 г
  • бекон - 1 пакет / 350 г
  • луканков салам - 200 г
  • украса
  • кашкавал - 300 г
  • маслина - 1 бр.
  • магданоз - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим палачинките, като разбираме с тел. За тортата ще ни трябват 9 бр. палачинки.

Яйцата и солата разбиваме. Добавяме млякото и олиото, разбиваме.

Добавяме поетапно брашното, количеството го преценявате вие, трябва да наподобява боза.

Изпичаме ги в тиган за палачинки.

След като изстинат, сглобяваме солената торта.

Нарязвам печени чушки на ивици, бекона - на дълги тънки парчета, натрошаваме сиренето и нарязваме луканковия салам.

Слагаме първата палачинка, мажем с 3 с.л. руска салата и редим бекон.

Слагаме втората палачинка, мажем с майонеза и редим луканков салам.

Слагаме третата палачинка, мажем с майонеза и редим чушки.

Слагаме четвърта палачинка, мажем с руска салата.

Слагаме пета палачинка, мажем с майонеза и поръсваме със сирене.

Слагаме шеста палачинка, мажем с руска салата и редим бекон.

Слагаме седма палачинка, мажем с майонеза и луканков салам

Слагаме осма палачинка, мажем с руска салата и редим чушки.

Слагаме деветата палачинка, намазваме отгоре и отстрани с майонеза, рендосваме кашкавал, декорираме с маслинка в средата и магданоз.

Оставяме тортата в хладилника за 2 часа. Трябва да е охладена, преди да я сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: