Ориз с пилешко, зеленчуци и пармезан

16/03/2017
Десислава Дончеваот Десислава ДончеваПомощник Готвач
"Малко пармезан ще превърне това пилешко с ориз в истинско кулинарно чудо "
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо382
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • Лук - 3 бр. кромид
  • ориз - 2 ч.ч. дългозърнест
  • пилешко филе - 1 бр.
  • гъби - 100 г
  • зелен лук - 1 бр.
  • пармезан - 3 с.л. настърган
  • яйца - 1 бр.
  • моркови - 4 бр. средно големи
  • брашно - 1 с.л.
  • куркума - 1/2 с.л.
  • олио - 1 ч.ч. за запържване
  • соев сос - 1/2 ч.ч. светъл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза на бавен огън в съотношение 1:6. Изцеждаме излишната вода от него с гевгир и го оставяме настрани.

Обелваме лука, морковите и гъбите, измиваме ги. Морковите ги нарязваме на малки жулиени, лука го нарязваме на полумесеци, а гъбите - на не много едри филийки.

Първо изпържваме в малко мазнина морковите и лука, като ги оставяме леко хрупкави. Когато са почти готови, добавяме нарязан на ситно зелен лук , разбъркваме леко и всичко подправяме с ½ с.л. куркума и сол на вкус, прехвърляме ги към готовия ориз.

В същия тиган изпържваме поотделно гъбите в малко мазнина. След което изпържваме и предварително нарязаните на дребни филийки пилешко филе, оваляни в разбито яйце и брашно и подправени с малко сол.

Изпържените гъби и пилешко месо ги прехвърляме към ориза. Към ориза добавяме 3 с.л. настърган пармезан, 1/2 ч.ч. соев сос и сол на вкус.

Разбъркваме хубаво и ориза е готов за поднасяне.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар